Flexibel

De bouw is een lastig te voorspellen branche; afhankelijk van politiek, economie, grondstoffen en laten we vooral het weer niet vergeten! Het enige passende antwoord hierop is flexibiliteit: meegaan met de beweging.

‘Flexibele schil’ is een term die inmiddels is ingeburgerd in de bouw. Het staat voor het flexibiliseren en organiseren van arbeid om in een kort tijdsbestek over specifieke kennis te kunnen beschikken of om tijdelijk pieken en ziekte op te kunnen vangen.

In de afgelopen jaren heeft de bouw de harde les geleerd dat een traditionele opbouw van het personeelsbestand niet meer aansluit bij de huidige tijd. Zonder flexibele schil wordt het lastig om mee te gaan met de bewegingen van deze branche.

Mijn laatste (vaste) werkgever ondervond dit alles aan den lijve en ik trok mijn conclusie: ik wil mee met de tijd.

Mee met de mogelijkheden om voor verschillende opdrachtgevers te werken, verschillende bouwprojecten onder mijn handen te krijgen, meer verschillende mensen te leren kennen, meer bouwkundige kennis op te doen en die te delen met die verschillende mensen, meer kansen om mijn kennis en kunde in te zetten.

Ik ben flexibel geworden: een betrouwbaar onderdeel in de flexibele schil van de bouw. Ik ben inzetbaar wanneer nodig, beschik over de kennis die ontbreekt en ‘verdwijn’ als de klus is geklaard. Ik beheers de nieuwste 2D/3D- tekensoftware en ben bekend met de moderne communicatiemiddelen. Daarom is heel Nederland mijn werkterrein geworden: wanneer nodig overleg op locatie, uitwerken in mijn eigen kantoor maar uiteraard ook als teamspeler binnen de vaste kern indien noodzakelijk.

Ik wil en kán meegaan met de beweging in de bouw.

« Terug naar home